top of page

Belangrijkste nieuwsberichten

App om goed gesprek te voeren in laatste levensfase

21-06-2017

‘Before you leave’ is een nieuwe app om persoonlijke gesprekken te voeren met mensen die weten dat ze op korte termijn komen te overlijden. De app is een initiatief van coöperatie DELA die eerder succes had met de campagne ‘Waarom wachten’. Deze campagne inspireerde Nederland om mooie woorden te delen. De app gaat nog een stapje verder, want die helpt bij het voeren van diepgaande gesprekken.

Laurion Adviesgroep nieuwe eigenaar

28 juli 2015, bron: Laurion Adviesgroep

Laurion Adviesgroep uit Den Bosch is vanaf heden de nieuwe eigenaar van Uitvaart-verzekering.nl. Laurion is een allround financiële dienstverlener die met Uitvaart-verzekering.nl de Nederlandse consument graag wil informeren over alles rondom de thema's uitvaart en uitvaartverzekering.

30% mensen kan uitvaartkosten niet betalen

24 juni 2015, bron: Uitvaart.nl

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van de uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 56.103 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Een uitvaart kost al snel € 8.000.

Nieuw keurmerk in de uitvaartbranche

15 april 2015, bron: Uitvaart.nl

De uitvaartbranche is een nieuw keurmerk rijker. Vanaf nu kunnen uitvaartondernemers, als ze voldoen aan een aantal criteria, beschikken over het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Inmiddels is er een stichting opgericht die verantwoordelijk is voor het keurmerk. Voorzitter is Jos Buitelaar.

Avondplechtigheden bij PC Hooft

12 februari 2015, bron: Uitvaart.nl

Voor nabestaanden is het niet altijd mogelijk om overdag bij een crematie aanwezig te zijn. Niet zelden moeten zij een lange afstand overbruggen en willen zij in alle rust afscheid nemen van de overledene. PC Hooft geeft antwoord op de vraag en biedt vanaf nu avondplechtigheden aan.

Natura-uitvaartverzekeringen altijd afkopen

10 november 2014, bron: AMWeb.nl

De AFM vindt dat uitvaartverzekeraars bij nieuwe natura-uitvaartverzekeringen de klant altijd de mogelijkheid moeten bieden om het product af te kopen. Afkoop is nu niet altijd mogelijk en er worden verschillende methoden gebruikt om de afkoopwaarde te bepalen, zo blijkt uit onderzoek.

Spreken op de eigen uitvaart in de mode

9 oktober 2014, bron: Uitvaart.nl

Humanistische uitvaartbegeleiders worden steeds vaker gevraagd voor een gesprek bij leven. Tijdens dit gesprek vertellen mensen aan een spreker over hun leven zodat ze al voor hun dood hun afscheidstoespraak hebben klaarliggen. In een artikel in Trouw wordt verteld over dit fenomeen.

Yarden wil wetswijziging voor resomeren

2 oktober 2014, bron: Uitvaart.nl

Yarden maakt zich hard voor een wetswijziging om een nieuwe, duurzame vorm van lijkbezorging in Nederland te introduceren: resomeren. Bij resomeren wordt het lichaam in water met loogzout afgebroken. Yarden roept Minister Plasterk in een brief op om de wet aan te passen.

Eerste Huisdieren Uitvaartbeurs

4 september 2014, bron: Uitvaart.nl

Het afscheid van een (huis)dier is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Op de 1e Nederlandse Huisdieren Uitvaartbeurs 'Memories Forever' op 2 november 2014 te Zaltbommel kunnen bezoekers zich informeren over alle zaken die komen kijken bij het overlijden van ons geliefde huisgenootje.

Verzekeraars waarschuwen voor spooknota's

11 augustus 2014, bron: AMWeb.nl

Coöperatie Dela en Monuta waarschuwen cliënten voor nepbrieven waarin om geld wordt gevraagd voor ‘bemiddelingskosten’. Volgens de nationale Fraudehelpdesk is het probleem veroorzaakt doordat een deel van de administratie van het failliete Vienalis in verkeerde handen is gevallen.

Uitvaartsparen sterft zachte dood

10 juli 2014, bron: AMWeb.nl

Banksparen voor uitvaartkosten wordt in de praktijk door geen enkele bank aangeboden. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën wil de fiscale faciliteit daarom afschaffen, tenzij de Nederlandse Vereniging van Banken aannemelijk maakt dat de producten alsnog komen.

Lastig verwijderen social media-accounts

8 juli 2014, bron: Uitvaart.nl

Nabestaanden hebben soms wel een half jaar werk aan het verwijderen van social media-accounts van overledenen. Sommige social media vragen om extreem veel documenten die, met een Engels begeleidend schrijven, gezonden moeten worden naar het hoofdkantoor in Amerika.

Leg tijdig uw uitvaartwensen vast

2 juli 2014

Veel nabestaanden laten niet of onvoldoende aan hun kinderen weten wat hun specifieke wensen ten aanzien van de uitvoering van hun begrafenis of crematie zijn. Dit kan toch hachelijke scenario's leiden. Er zijn nu initiatieven in de markt waarmee u uw wensen zeer zorgvuldig vast kunt leggen.

Langer leven in goede gezondheid

24 juni 2014, bron: Uitvaart.nl

Als de ontwikkelingen rond sterfte en gezondheid van de afgelopen 30 jaar doorzetten, zullen we tot steeds hogere leeftijd vrij zijn van lichamelijke beperkingen in horen, zien en bewegen. We zullen ons ook langer gezond blijven voelen. In 2030 worden mannen vier jaar ouder en vrouwen twee.

Verwarming met restwarmte crematie

5 juni 2014, bron: Uitvaart.nl

Het gebruik van restwarmte welke vrijkomt tijdens een crematieproces krijgt overal ter wereld steeds meer aandacht. In de industrie is het not done om energie in de vrije atmosfeer te dumpen. Maar bij crematoria was het tot dusver onbespreekbaar om de energie nuttig te besteden.

Dela geschokt door artikel NRC

24 mei 2014, bron: NOS.nl

Uitvaartorganisatie Dela is geschokt door het bericht van NRC Handelsblad vandaag dat er as gemengd werd bij een crematorium. De coöperatie spreekt de beschuldigingen met klem tegen. Ook het OM zegt dat er geen misstanden aan de orde waren bij het crematorium.

Dela introduceert de Dela NotarisService

13 mei 2014, bron: Uitvaart.nl

Zestig procent van de Nederlanders heeft geen testament. Met haar NotarisService stimuleert Coöperatie Dela haar leden om nu na te denken over de dingen die hen ooit te wachten staan. Zo worden hoge kosten, ruzie en onduidelijkheid voorkomen. Dela houdt de aktes betaalbaar.

Nationale dodenherdeking 2014

4 mei 2014

Vandaag is het 4 mei, dus dodenherdenking. In heel Nederland wordt, net als ieder jaar het geval is, stilgestaan bij de gestorvenen van tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Uitvaart-verzekering.nl vindt het belangrijk dat we vandaag twee minuten stilte in acht nemen, opdat we nooit zullen vergeten.

Ook uitvaartverzekeraars in merken top 25

9 april 2014, bron: AMWeb.nl

De merkkracht van de verschillende verzekeraars is onafhankelijk in kaart gebracht. In een top 25 komen de sterkste merken naar voren. In de lijst staan ook partijen die uitvaartverzekeringen bieden. Zo staat Klaverblad op plaats 11, Dela op plaats 17 en ASR (eigenaar Ardanta) op plaats 20.

Open dagen crematoria goed bezocht

6 april 2014, bron: Uitvaart.nl

De open dagen van de crematoria zijn de afgelopen dagen goed bezocht. In totaal kwamen er 25.000 tot 30.000 mensen op de open dagen af om er een kijkje achter de schermen te nemen. Er konden 55 crematoria bezocht worden ter ere van het feit dat de eerste crematie 100 jaar geleden plaatsvond.

Meer begraafplaatsen in de natuur

9 maart 2014, bron: NOS.nl

Er komen steeds meer natuurbegraafplaatsen. Natuurmonumenten wil komende jaren tien tot vijftien speciale begraafplaatsen aanwijzen. Mensen kunnen bijvoorbeeld worden begraven op een stuk hei, in een bos of onder een boom. Dat kan in een kist van afbreekbaar materiaal als hout of karton.

Consumentenbond prijst Dela en PC Hooft

februari 2014, bron: Consumentengids

De Consumentenbond heeft onlangs uitgebreid onderzoek gedaan naar de tarieven en de polis-voorwaarden van alle uitvaartverzekeringen. De conclusies zijn onder meer: verzekeringen renderen momenteel beter dan sparen; en Dela en PC Hooft hebben de beste natura-producten.

Erfenis altijd beneficiair aanvaarden

3 december 2013, bron: Uitvaart.nl

Erfgenamen doen er erg verstandig aan om een erfenis altijd beneficiair te aanvaarden. Doen ze dat niet dan kunnen ze in grote problemen komen, zo bleek vorige week bij een rechtszaak. Bij beneficiaire aanvaarding wordt eerst uitgezocht of de overledene meer schulden dan baten nalaat. 

Verschil tussen uitvaartpolis en ORV te vaag

20 november 2013, bron: AMWeb.nl

Consumenten hebben geen goed beeld van de verschillen tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicopolis (ORV). Dit volgt uit onderzoek van TNS Nipo. Het bureau ondervroeg mensen met een vaste partner. Van hen denkt 19% dat een ORV bedoeld is om de uitvaart mee te betalen.

Twintig bedrijven ontvangen keurmerk

5 november 2013, bron: Uitvaart.nl

Het aantal uitvaartverzorgingsintanties dat het Keurmerk Uitvaartzorg heeft, blijft groeien. Vorige week kregen opnieuw 20 ondernemingen het certificaat. Zij tonen hiermee aan dat ze aan de strenge eisen van het Keurmerk voldoen. Inmiddels zijn er 180 bedrijven gecertificeerd.

'Doe-het-zelf' begrafenis in Hongarije

24 september 2013, bron: NOS.nl

In Hongarije kunnen mensen binnenkort zelf hun doden begraven. Er worden nu al voorbereidingen getroffen voor de 'doe- het-zelf' begrafenissen. Die zijn in het leven geroepen voor nabestaanden die de uitvaart van overleden dierbaren slecht kunnen betalen, meldt persbureau ANP.

Forse premieverschillen bij uitvaartpolissen

12 september 2013, bron: AMWeb.nl

De uitvaartverzekeringen van de Nederlandse aanbieders zijn tegen het licht gehouden. De conclusie: de premieverschillen zijn fors. Voor een eenvoudige uitvaart blijkt de duurste verzekering gemiddeld 57% duurder dan de goedkoopste. Dat komt neer op zo'n € 2.800 premieverschil.

Crematiepercentage zal stijgen naar 75%

24 augustus 2013, bron: Uitvaart.nl

Over vijftien jaar wordt naar verwachting nog maar een kwart van de overledenen begraven in Nederland. In het eerste kwartaal van 2013 kwam het percentage crematies voor het eerst boven de 60% uit. Meer dan 24.000 van de 40.000 overledenen werden in deze periode gecremeerd.

Veel animo voor de budget-uitvaart

21 augustus 2013, bron: Uitvaart.nl

De economische crisis laat haar sporen na in Nederland en nu ook in de uitvaartsector. Want consumenten zijn naarstig op zoek naar een uitvaart tegen zo laag mogelijke kosten. Dat bericht de Volkskrant vandaag in een artikel dat gaat over de belangstelling voor de lowbudget-uitvaart.

Uitvaart vaker op kosten gemeente

5 augustus 2013, bron: NOS.nl

Steeds vaker vindt een uitvaart op kosten van de gemeente plaats. Volgens ouderenbond ANBO komt dat doordat steeds meer mensen in geldnood zitten. Als iemand geen nabestaanden heeft, of de familie kan of wil niet betalen voor de begrafenis, is de gemeente verplicht om de begrafenis te betalen.

Monuta en Yarden fuseren toch niet

20 augustus 2013, bron: NOS.nl

Monuta en Yarden gaan toch niet fuseren. De twee kondigden in februari aan samen te willen gaan, maar daar komen ze nu van terug. Ze hebben "een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven". Yarden en Monuta zijn na Dela de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. 

Vollebregt beticht Yarden van smaad

29 juli 2013, bron: AMWeb.nl

Omdat (oude) verzekeringen van Yarden dikwijls nogal sterk aan de prijs zijn, heeft Vollebregt Verzekeringen veel cliënten geholpen met hun polis over te sluiten naar een goedkopere partij. Toen Yarden Vollebregt actief begon te hinderen, lagen de partijen korte tijd met elkaar in de clinch.

Regel je digitale erfenis in je testament

16 april 2013, bron: Uitvaart.nl

Nabestaanden lopen een groot risico dat ze na een overlijden een deel van de erfenis mislopen doordat mensen hun online tegoeden niet goed vastleggen. Nederlanders bouwen een steeds waardevoller online bezit op. Notarissen waarschuwen mensen om dit goed vast te leggen.

Toekomst huisdier na overlijden baasje

6 maart 2013, bron: Uitvaart.nl

Huisdieren gaan vaak een ongewisse toekomst tegemoet wanneer hun baasje overlijdt. Dit blijkt uit onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekeringen. Slechts 7% van de huisdiereigenaren heeft op papier staan wat er met hun dier(en) moet gebeuren wanneer zij zelf overlijden. 

Zwaarlijvige naar diercrematorium

19 januari 2013, bron: NOS.nl

Mensen met obesitas kunnen straks terecht in Beverwijk. Een paardencrematorium heeft een vergunning aangevraagd voor het bouwen van een extra grote verbrandingsoven. Nederlanders met ernstig overgewicht kunnen vaak niet in de reguliere crematoria terecht.

Na je dood tweets versturen op Twitter

4 maart 2013, bron: Uitvaart.nl

Wie denkt dat je na je dood geen tweets meer kan versturen aan je volgers op Twitter zit er naast. Sinds kort is er een nieuwe dienst LivesOn. Dit is een applicatie die na je dood tweets voor je verstuurt aan je volgers. Dat is wel handig, want zo hoeven ze je niet helemaal meer te missen.

ASR koopt uitvaartportefeuille Facultatieve

10 januari 2013, bron: Uitvaart.nl

ASR neemt per 1 maart 2013 de portefeuille over van de Facultatieve Groep. Het gaat om 70.000 uitvaartpolissen met een waarde van € 100 miljoen verzekerd kapitaal. ASR heeft de ambitie om haar positie op de markt van uitvaartverzekeringen verder te verstevigen. 

Invoering wettelijk provisieverbod

januari 2013

Op 1 januari 2013 is er een wettelijk provisieverbod ingevoerd. Dit verbod is bedoeld om de markt eerlijker en transparanter te maken en heeft tot gevolg dat de cliënt de financieel adviseur voortaan rechtstreeks moet betalen. Daar staat tegenover dat de premies lager zijn geworden, waardoor mensen  kunnen besparen op hun verzekeringen.

Crematoria: geen GSM in kist doen

1 december 2012, bron: NOS.nl

Crematoria doen een beroep op nabestaanden om geen mobiele telefoons of flessen drank in de kist van de overledene te doen. Die kunnen tijdens de crematie exploderen. Het gebeurt steeds vaker dat mobieltjes of flessen alcohol worden meegegeven om de uitvaart persoonlijker te maken. 

Hoeveel kan je besparen?

18 oktober 2012, bron: NOS.nl

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) roept consumenten op kritisch te kijken naar de prijzen van financiële producten. Omdat de prijsverschillen groot zijn, kunnen mensen veel besparen. Consumenten zijn zich daar volgens de mededingingsautoriteit te weinig van bewust.

Bestemming as zaak overledene

24 april 2012, bron: NOS.nl

De rechtbank in Den Bosch heeft bepaald dat bij de bestemming van as na een crematie de wens van de overledene wordt gerespecteerd. Er was een zaak aangespannen door een zoon, die wilde dat zijn twee zoons een klein deel van de as van hun oma met zich zouden meedragen in sieraden.

Plan voor nieuwe uitvaarttechniek

9 augustus 2011, bron: NOS.nl

Een grote uitvaartorganisatie wil een compleet nieuwe uitvaarttechniek in Nederland aanbieden: resomeren. Daarbij wordt het lichaam met een vloeistof opgelost. De organisatie heeft TNO onderzoek laten doen naar de milieuvriendelijkste uitvaartmogelijkheden.

Grote verschillen in grafkosten

1 april 2011, bron: NOS.nl

Gemeenten hanteren sterk verschillende prijzen voor een plek op een begraafplaats. Tussen de duurste en de goedkoopste gemeenten zit een verschil van honderden euro's, blijkt uit onderzoek van de LOB.  Gemiddeld stegen de grafkosten het afgelopen jaar met 3,5 procent.

Please reload

© Uitvaart-verzekering.nl | Alle rechten voorbehouden door Uitvaart-verzekering.nl

Beoordeling kwaliteit  |  dekkingsvorm
bron: CB                                 diensten |  geld

uitvaartpolis, uitvaartverzekering, uitvaartverzekering afsluiten, besparen op uitvaartverzekering, uitvaartverzekeringen vergelijken, advies over uitvaartverzekering, Ardanta, ASR, Axent, Dela, Klaverblad, Monuta, NorthWest, Nuvema, PC Hooft, Yarden, Nivo
uitvaartpolis, uitvaartverzekering, uitvaartverzekering afsluiten, besparen op uitvaartverzekering, uitvaartverzekeringen vergelijken, advies over uitvaartverzekering, Ardanta, ASR, Axent, Dela, Klaverblad, Monuta, NorthWest, Nuvema, PC Hooft, Yarden, Nivo
bottom of page